Irský hrnec

200 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
57 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, maso na kostky, česnek nadrobno.
  • 2
    Zapékací mísu (pekáč, remosku) vymažeme sádlem.
  • 3
    Brambory rozdělíme na třetiny, ostatní suroviny na poloviny.
  • 4
    Na dno mísy dáme jednu třetinu brambor, lehce osolíme a posypeme tymiánem.
  • 5
    Na brambory rozložíme polovinu cibule, následně polovinu masa, poté polovinu česneku. Vše osolíme, posypeme rozmělněným bobkovým listem a polovinou mrkve. Postup vrstvení zopakujeme.
  • 6
    Poslední vrstvu pak tvoří poslední třetina brambor, osolených a posypaných tymiánem.
  • 7
    Vše zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dáme péct.
  • 8
    Pečeme pomalu 2-3 hodiny. Tekutina by měla být na konci téměř všechna vsáknutá či odpařená.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.