Irský hrnec
200 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 600gramůVepřový bok
- 600gramůBrambory
- 1kusSůl
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 2hrnkyHovězí vývar základní
- 2kusyMrkev kořen
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceHusí sádlo
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
57 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, maso na kostky, česnek nadrobno.
- 2Zapékací mísu (pekáč, remosku) vymažeme sádlem.
- 3Brambory rozdělíme na třetiny, ostatní suroviny na poloviny.
- 4Na dno mísy dáme jednu třetinu brambor, lehce osolíme a posypeme tymiánem.
- 5Na brambory rozložíme polovinu cibule, následně polovinu masa, poté polovinu česneku. Vše osolíme, posypeme rozmělněným bobkovým listem a polovinou mrkve. Postup vrstvení zopakujeme.
- 6Poslední vrstvu pak tvoří poslední třetina brambor, osolených a posypaných tymiánem.
- 7Vše zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dáme péct.
- 8Pečeme pomalu 2-3 hodiny. Tekutina by měla být na konci téměř všechna vsáknutá či odpařená.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.