Istrijská sekaná
90 min.
Ingredience
- 250gramůHovězí maso přední
- 250gramůTelecí plec
- 100gramůSalám jemný
- 1kusBrambory vařené
- 2lžíceMouka polohrubá
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 5kusůKapary
- 1kusRohlíky bílé
- 50mililitrůOlej stolní
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
24 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
773 mg
Cukr
315 mg
Postup přípravy
- 1Oba druhy masa omyjeme a spolu se salámem jemně umeleme. Přidáme kapary, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Přimícháme 1 vejce, rohlík navlhčený mlékem, uvařenou, prolisovanou bramboru a mouku. Vše dobře promícháme.
- 2Ze směsi vytvarujeme bochánek, potřeme jej rozšlehaným vejcem a upečeme v pekáči na oleji v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia.
- 3Sekanou můžeme podávat teplou i studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.