Istrijské kuře
60 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 3kusyRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMajoránka
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaBazalka
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
953 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
66 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuře naporcujeme a opečeme na oleji dozlatova.
- 2Přidáme oloupanou cibuli a česnek nakrájené nadrobno, promícháme, osolíme a opepříme. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme ke kuřeti. Vše dusíme do vysmahnutí tekutiny, promícháme a přilijeme vodu, aby bylo maso zcela zakryté. Ochutíme majoránkou, nasekanou bazalkou a zvolna dusíme doměkka.
- 3Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.