Italská bruschetta s hovězím carpacciem
25 min.
Ingredience
- 8plátkůChléb italský bílý
- 200gramůHovězí svíčková
- 100gramůRukola
- 100gramůSýr Parmezán
- 2špetkySůl mořská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceBalsamico ocet
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
10 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
446 mg
Cukr
455 mg
Postup přípravy
- 1Plátky bílého italského chleba opečeme na pánvi na olivovém oleji dozlatova, vyjmeme a potřeme česnekem. (Plátky můžeme také opéct pod grilem, ale olej chléb ochutí, úprava na tuku je tedy mnohem lepší).
- 2Omytou rukolu ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, trochou olivového oleje a balsamika. Naneseme ji na jednotlivé plátky opečeného chleba. Hovězí svíčkovou nakrájíme na velmi tenké plátky (cca 1–2 milimetry). Maso můžeme krájet na plátky o něco širší a ty potom mezi kuchyňskými fóliemi do tenka rozklepeme hladkou stranou paličky na maso. Masem obložíme připravené plátky opečeného chleba s rukolou a dochutíme olejem, solí, pepřem, popř. balsamikem. Nakonec bruschetty ozdobíme hoblinkami parmezánu. (Můžeme doplnit i tenkými plátky žampionů - není to však nutné.)
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.