Italská bruschetta s hovězím carpacciem

25 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
10 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
446 mg
Cukr
455 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky bílého italského chleba opečeme na pánvi na olivovém oleji dozlatova, vyjmeme a potřeme česnekem. (Plátky můžeme také opéct pod grilem, ale olej chléb ochutí, úprava na tuku je tedy mnohem lepší).
  • 2
    Omytou rukolu ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, trochou olivového oleje a balsamika. Naneseme ji na jednotlivé plátky opečeného chleba. Hovězí svíčkovou nakrájíme na velmi tenké plátky (cca 1–2 milimetry). Maso můžeme krájet na plátky o něco širší a ty potom mezi kuchyňskými fóliemi do tenka rozklepeme hladkou stranou paličky na maso. Masem obložíme připravené plátky opečeného chleba s rukolou a dochutíme olejem, solí, pepřem, popř. balsamikem. Nakonec bruschetty ozdobíme hoblinkami parmezánu. (Můžeme doplnit i tenkými plátky žampionů - není to však nutné.)

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.