Italská fazolová polévka
50 min.
Ingredience
- 100gramůFazole bílé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaOregano sušené
- 1špetkaPolévkové koření
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Přebrané fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme bobtnat asi 3 hodiny. Poté je v téže vodě uvaříme do měkka.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a vaříme 20 minut.
- 3Přidáme rajčatový protlak, sůl, cukr a fazole i s vývarem. Vše několik minut povaříme. Nakonec polévku ochutíme oreganem a polévkovým kořením.
- 4Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.