Italská houbová crostata

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
33 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dohromady uhněteme 150 g másla, mouku, špetku pepře, soli a 1 lžíci vody. Směs vypracujeme na elastické těsto, ze kterého uhněteme kouli, tu dáme na hodinu do lednice.
  • 2
    Hřiby řádně očistíme, důkladně je propláchneme, necháme okapat, nakrájíme na silné plátky. Cibuli zbavíme slupky, nakrájíme ji na kolečka.
  • 3
    V pánvi si rozpustíme zbytek másla, necháme na něm podusit cibuli, až zesklovatí. Vložíme nakrájené plátky hřibů a dusíme, dokud hřiby nepustí všechnu vodu. Zalijeme vínem, osolíme, opepříme, povaříme na mírném ohni přibližně 10 minut.
  • 4
    Troubu rozehřejeme na 175°C. Petržel opláchneme pod tekoucí vodou, nadrobno nasekanou ji smícháme se smetanou, směs poté přidáme k houbám. Hrnec odložíme stranou a necháme trochu vychladnout. Plech vyložíme papírem na pečení. Důkladně prohněteme těsto, vyválíme na pomoučněném vále, dokud nenabyde velikosti pečicího plechu.
  • 5
    Následně ho vložíme do formy tak, aby překrývalo okraj. Na několika místech propíchneme vidličkou. Houbovou směs přendáme do plechu, pečeme při 175°C okolo 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.