Italská houbová crostata
85 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 5mililitrůPepř černý mletý
- 5mililitrůSůl
- 3kusyCibule
- 12mililitrůVíno bílé
- 1kusPetržel - nať
- 150mililitrůSmetana sladká 12%
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůVoda pitná
- 250gramůMouka polohrubá
- 0,5kilogramHříbky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
33 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Dohromady uhněteme 150 g másla, mouku, špetku pepře, soli a 1 lžíci vody. Směs vypracujeme na elastické těsto, ze kterého uhněteme kouli, tu dáme na hodinu do lednice.
- 2Hřiby řádně očistíme, důkladně je propláchneme, necháme okapat, nakrájíme na silné plátky. Cibuli zbavíme slupky, nakrájíme ji na kolečka.
- 3V pánvi si rozpustíme zbytek másla, necháme na něm podusit cibuli, až zesklovatí. Vložíme nakrájené plátky hřibů a dusíme, dokud hřiby nepustí všechnu vodu. Zalijeme vínem, osolíme, opepříme, povaříme na mírném ohni přibližně 10 minut.
- 4Troubu rozehřejeme na 175°C. Petržel opláchneme pod tekoucí vodou, nadrobno nasekanou ji smícháme se smetanou, směs poté přidáme k houbám. Hrnec odložíme stranou a necháme trochu vychladnout. Plech vyložíme papírem na pečení. Důkladně prohněteme těsto, vyválíme na pomoučněném vále, dokud nenabyde velikosti pečicího plechu.
- 5Následně ho vložíme do formy tak, aby překrývalo okraj. Na několika místech propíchneme vidličkou. Houbovou směs přendáme do plechu, pečeme při 175°C okolo 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.