Italská kapustová polévka
40 min.
Ingredience
- 1kilogramKapusta
- 3litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 3lžíceKečup ostrý
- 30gramůHouby sušené
- 3lžíceOlej olivový
- 1hrstRýže
- 100gramůSýr Parmezán
- 30gramůPetržel - nať
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
944 mg
Cukr
857 mg
Postup přípravy
- 1Dobře očištěnou a propláchnutou kapustu nakrájíme na tenké proužky. Spaříme horkou vodou a necháme 10 minut ve vodě. Oloupanou cibuli drobně nakrájíme, osmažíme v hrnci na rozpáleném slunečnicovém oleji. Posypeme mletou paprikou, vložíme spařenou kapustu i s horkou vodou. Osolíme, opepříme, přidáme ostrý kečup, přiklopíme poklicí a povaříme do měkka.
- 2Očištěné a omyté houby nakrájíme na plátky, podusíme v pánvi na olivovém oleji, přidáme do hrnce s kapustou a pokračujeme ve vaření. Nakonec do polévky přisypeme probranou rýži, povaříme do jejího změknutí.
- 3Odstavíme ze sporáku, necháme pod poklicí 5 minut odpočinout. Porcujeme na jednotlivé hluboké talíře, posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželovou natí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.