Italská kapustová polévka

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
944 mg
Cukr
857 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře očištěnou a propláchnutou kapustu nakrájíme na tenké proužky. Spaříme horkou vodou a necháme 10 minut ve vodě. Oloupanou cibuli drobně nakrájíme, osmažíme v hrnci na rozpáleném slunečnicovém oleji. Posypeme mletou paprikou, vložíme spařenou kapustu i s horkou vodou. Osolíme, opepříme, přidáme ostrý kečup, přiklopíme poklicí a povaříme do měkka.
  • 2
    Očištěné a omyté houby nakrájíme na plátky, podusíme v pánvi na olivovém oleji, přidáme do hrnce s kapustou a pokračujeme ve vaření. Nakonec do polévky přisypeme probranou rýži, povaříme do jejího změknutí.
  • 3
    Odstavíme ze sporáku, necháme pod poklicí 5 minut odpočinout. Porcujeme na jednotlivé hluboké talíře, posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.