Italská klobása s cuketou a sušenými rajčaty v salátu
30 min.
Ingredience
- 2kusyCuketa
- 4lžíceSýr Parmezán
- 350gramůKlobása vepřová
- 6lžicOlej olivový extra panenský
- 125gramůRoketa
- 4lžíceBazalka
- 125gramůRajčata sušená sterilovaná
- 2,5lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 350gramůBageta
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
33 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cukety nakrájíme na plátky o síle přibližně 1 cm, bagetu na plátky silné 2 cm, Parmezán nastrouháme.
- 2Cuketové plátky, potřené olejem grilujeme 2 - 3 minuty po obou stranách, poté uložíme stranou. Ogrilujeme klobásy po 6 - 8 minut, při grilování je často obracíme. Když jsou hotové, pokrájíme na špalíčky o síle cca 2,5 cm. Nakonec ogrilujeme 2 - 3 minuty po obou stranách plátky bagety, potřené olivovým olejem.
- 3V salátové míse smícháme oprané a okapané listy rokety a bazalky, přidáme klobásu, cuketu, sušená rajčata, nastrouhaný Parmezán, vše zlehka promícháme.
- 4Extra panenský olivový olej smícháme s citrónovou šťávou, solí, pepřem, našleháme a tímto dresinkem salát polijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.