Italská minestrone

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vyšší pánvi rozpálíme olivový olej. Do rozehřátého oleje postupně vkládáme jemně nakrájenou cibuli, prolisované dva stroužky česneku, mrkev pokrájenou na menší kostičky, bramboru a cuketu na kostky o hraně asi 1 centimetr a pokrájenou jednu čtvrtinu hlávky bílého zelí. Dobře osmahneme, než zelenina úplně nezměkne, tedy 5 - 7 minut.
  • 2
    Vyjmeme z pánve a vložíme do většího hrnce, kam přidáme nakrájená rajčata. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a počkáme, než směs dosáhne bodu varu. Potom stáhneme plamen a polévku pomalu vaříme ne mírném ohni přibližně 20 minut. Do hrnce nyní vložíme těstoviny, osolíme a opepříme podle chuti a minimálně ještě 15 minut vaříme. Potom zkusíme, jsou-li už těstoviny al dente, tedy na skus. Pokud ano, rozdělíme hotovou polévku do talířů. Přizdobíme ji ještě lžičkou parmezánu a pesta.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.