Italská pizza
45 min.
Ingredience
- 250mililitrůVoda pitná
- 15gramůDroždí
- 50mililitrůRajčatová šťáva
- 0,5lžičkaSůl
- 3kusyRajčata
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaOregano sušené
- 2kusyBazalka
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
2 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vytvoříme v mouce důlek.
- 2Do 50ml vody rozdrobíme droždí, přidáme sůl a s mrkvovou šťávou a zbytkem vody vlijeme do důlku.
- 3Vypracujeme těsto. Prohněteme a necháme vykynout na teplém místě.
- 4Omáčku připravíme tak, že uvaříme rajčata, šťávu z rajčat, bazalku, česnek a oregano, dokud směs nezhoustne.
- 5Poté vyválíme těsto a omáčku rozprostřeme na těsto.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.