Italská polévka
40 min.
Ingredience
- 2kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1,5lžičkyOregano sušené
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusCibule
- 1,5lžičkyBazalka
- 1špetkaChilli koření mleté
- 4lžíceKečup
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 15dekagramůSýr Eidam cihla 40%
- 20dekagramůŠunka dušená
- 8stroužkůČesnek
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
38 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na olivovém oleji zpěníme oloupanou a nakrájenou cibulku a česnek, přidáme rajčata a nakrájenou šunku.
- 2Směs přelijeme horkým vývarem, přidáme kečup, sůl a koření. Povaříme. Ke konci vlijeme smetanu a znovu krátce povaříme.
- 3Na talíři posypeme polévku nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.