Italská špenátová příloha

25 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
357 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře omyté špenátové listy a bazalkové lístky vložíme do mixéru a rozmixujeme je na kaši. Špenátovou kaši dáme do mísy, přidáme k ní smetanu, utřený česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek, žloutek a vše promícháme. Vaječný bílek vyšleháme na tuhý sníh a zapracujeme ho do špenátové směsi. Vytřeme zapékací mísu máslem a špenátovou směs rozetřeme po dně do výšky 1 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C přibližně 10–15 minut.
  • 2
    Zapečený špenát nakrájíme na čtverce a podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.