Italská špenátová příloha
25 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
357 mg
Postup přípravy
- 1Dobře omyté špenátové listy a bazalkové lístky vložíme do mixéru a rozmixujeme je na kaši. Špenátovou kaši dáme do mísy, přidáme k ní smetanu, utřený česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek, žloutek a vše promícháme. Vaječný bílek vyšleháme na tuhý sníh a zapracujeme ho do špenátové směsi. Vytřeme zapékací mísu máslem a špenátovou směs rozetřeme po dně do výšky 1 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C přibližně 10–15 minut.
- 2Zapečený špenát nakrájíme na čtverce a podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.