Italská tagliata s rukolou a parmezánem
19 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí svíčková
- 2hrstiRukola
- 3lžíceKapary sterilované
- 1kusCitrony
- 1stroužekČesnek
- 1kusChilli paprička
- 150mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůSýr Parmezán
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
40 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
273 mg
Postup přípravy
- 1Kapary, oloupaný česnek, popřípadě chilli papričku nasekáme nadrobno. Přidáme nastrouhanou kůru a šťávu z omytého citronu, přilijeme olivový olej, osolíme a promícháme. Odložíme stranou.
- 2Hovězí svíčkovou nakrájíme na čtyři stejné plátky, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Na rozpáleném grilu (popř. grilovací pánvi) opékáme z každé strany asi 2 minuty, jen aby se maso zatáhlo a vytvořila se kůrka. Uvnitř má zůstat maso syrové. Necháme asi deset minut odpočinout a potom nakrájíme na tenké plátky.
- 3Plátky upravíme na talíř vyložený rukolou, mírně dosolíme, přelijeme salsou z kaparů a citronu a posypeme hoblinkami parmezánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.