Italská tagliata s rukolou a parmezánem

19 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
40 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
273 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapary, oloupaný česnek, popřípadě chilli papričku nasekáme nadrobno. Přidáme nastrouhanou kůru a šťávu z omytého citronu, přilijeme olivový olej, osolíme a promícháme. Odložíme stranou.
  • 2
    Hovězí svíčkovou nakrájíme na čtyři stejné plátky, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Na rozpáleném grilu (popř. grilovací pánvi) opékáme z každé strany asi 2 minuty, jen aby se maso zatáhlo a vytvořila se kůrka. Uvnitř má zůstat maso syrové. Necháme asi deset minut odpočinout a potom nakrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Plátky upravíme na talíř vyložený rukolou, mírně dosolíme, přelijeme salsou z kaparů a citronu a posypeme hoblinkami parmezánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.