Italské brambory
35 min.
Ingredience
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 1kusPaprika žlutá
- 130gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůMozzarella
- 1lžíceBazalka
- 3kusyBrambory
- 4kusyRajčata
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
133 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na širší plátky. Vložíme do pekáčku. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Přisypeme k bramborám. Papriku pokrájíme na proužky, žampióny na plátky a přidáme do pekáčku.
- 2Rajčatový protlak rozmícháme ve vývaru a brambory přelijeme. Osolíme, opepříme a přisypeme sekanou bazalku. Nakonec vše posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby. Pečeme při střední teplotě 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.