Italské bylinkové těstoviny
45 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1lžíceBazalka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
7 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
300 mg
Postup přípravy
- 1Na vál si prosijeme 200 g mouky, kterou osolíme a posypeme nadrobno nakrájenými čerstvými bylinkami. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce a olivový olej. Rukama zpracujeme hladké těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odležet. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní můžeme vykrajovat těstoviny libovolného tvaru, nebo použijeme strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.
- 2Takto vyrobené těstoviny poté vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.