Italské bylinkové těstoviny

45 min.
Evropa
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
7 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
300 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál si prosijeme 200 g mouky, kterou osolíme a posypeme nadrobno nakrájenými čerstvými bylinkami. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce a olivový olej. Rukama zpracujeme hladké těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odležet. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní můžeme vykrajovat těstoviny libovolného tvaru, nebo použijeme strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.
  • 2
    Takto vyrobené těstoviny poté vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.