Italské carpaccio
20 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 700gramůHovězí svíčková
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 18gramůHořčice Dijonská
- 36mililitrůCitronová šťáva
- 60mililitrůOlej olivový
- 1špetkaTabasco
- 36gramůKapary
- 12mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
13 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
38 mg
Cukr
172 mg
Postup přípravy
- 1Maso necháme ztuhnout v mrazničce, poté ho nakrájíme na velice tenounké plátky, které přendáme na servírovací talíře.
- 2Hořčici, citrónovou šťávu a žloutek rozmixujeme a postupně vmícháváme olej. Do vzniklé majonézy všleháme smetanu, osolíme a opepříme, přidáme tabasco.
- 3Nakrájené maso servírujeme přelité majonézou a zdobené kapary.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.