Italské chlebíčky s mozzarellou
17 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusySardelové řezy
- 3kusyPetržel - nať
- 40gramůMáslo čerstvé
- 5kusůRajčata
- 200gramůMozzarella
- 1špetkaSůl
- 8kusůVeka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
626 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sardelové řezy opláchneme ve studené vodě a nasekáme najemno. Větší část petrželky nasekáme nadrobno.
- 2Máslo se sardelkami zahřejeme na malé pánvičce spolu s nasekanou petrželkou.
- 3Krajíčky veky nebo bagety potřeme sardelovým máslem. Rajčata nakrájíme na tenké plátky, jedno ponecháme na ozdobu. Plátky rajčat rozložíme na chlebíčky, navrch dáme plátky mozzarelly, osolíme a opepříme.
- 4Chlebíčky dáme do předehřáté trouby na 240 °C a zapékáme asi 10 minut. Vyjmeme, ozdobíme plátky rajčat a petrželkou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.