Italské dýňové rizoto
60 min.
Ingredience
- 1000gramůDýně
- 55gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůVíno bílé
- 1hrstPetržel - nať
- 1kusCibule
- 250gramůRýže loupaná
- 750mililitrůVývar slepičí
- 40gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme, semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostičky. Osmahneme na 30 g másla, přilijeme 250 ml vína, přidáme nasekanou petrželku a chvíli podusíme.
- 2V jiném kastrole na zbylém másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme propláchnutou rýži a zalijeme 250 ml vína. Podusíme asi 20 minut, potom přilijeme vývar a rýži uvaříme doměkka. Scedíme a smícháme s dýní. Rizoto podle chuti osolíme.
- 3Při podávání každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.