Italské dýňové rizoto

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni oloupeme, semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostičky. Osmahneme na 30 g másla, přilijeme 250 ml vína, přidáme nasekanou petrželku a chvíli podusíme.
  • 2
    V jiném kastrole na zbylém másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme propláchnutou rýži a zalijeme 250 ml vína. Podusíme asi 20 minut, potom přilijeme vývar a rýži uvaříme doměkka. Scedíme a smícháme s dýní. Rizoto podle chuti osolíme.
  • 3
    Při podávání každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.