Italské grilované kuře
310 min.
Ingredience
- 3kusyKuře
- 3kusyCitrony
- 1špetkaSůl
- 155mililitrůCitronová šťáva
- 155mililitrůOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceRozmarýn čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3111 kcal
Bílkoviny
238 g
Tuky
231 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
930 mg
Postup přípravy
- 1Hrudníkem dolů položíme kuřata a podél páteře přeřízneme na polovinu.
- 2Ostrým nožem rozlomíme prsní kost, klouby křidélek a stehen mírně nařízneme a kuřata zploštíme.
- 3Obrátíme je a vnitřek stlačíme. Odstraníme tuk a odstraníme konce křidélek.
- 4Připravíme marinádu - olej, pepř, rozmarýn a citr.šťáva a 4 hodiny maso marinujeme.
- 5Kuřata položíme na olejem potřený gril, strana pokrytá kůží směřuje dolů.
- 6Po 15 minutách obrátíme. Potíráme a obracíme.
- 7Hodinu grilujeme.
- 8Osolíme, opepříme a podáváme ozdobená plátky citrónu, s bramborami pečenými ve slupce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.