Italské lívanečky z ricotty a parmezánu
26 min.
Ingredience
- Placičky
- 1lžíceBazalka
- 250gramůSýr Ricotta
- 40gramůSýr Parmezán
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 2špetkyChilli koření mleté
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- Zeleninový salát
- 4kusyRajčata
- 2kusyCibule lahůdková
- 1kusCuketa
- 1kusMrkev kořen
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
- 1lžíceŘeřicha
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
44 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si zeleninový salát. Omyjeme a osušíme rajčata, pokrájíme je na osminky a dáme do mísy. Očištěnou a omytou lahůdkovou cibulku pokrájíme na kroužky i se zelenou natí a přidáme ji k rajčatům. Malou cuketku a mladou mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme je na tenké plátky. Též je dáme do mísy. Zeleninu osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a promícháme s řeřichou a extra panenským olivovým olejem.
- 2Čerstvou bazalku omyjeme, lístky otrháme a drobně je pokrájíme. Sýr ricottu dáme ho do mísy, přidáme k němu nastrouhaný parmezán, sůl, pepř, bazalku, vejce, chilli koření a hladkou mouku. Směs dobře promícháme.
- 3V pánvi si rozpálíme extra olivový olej, na který budeme klást připravené těsto z ricotty. Nabereme vždy plnou lžíci a na pánvi placičku upravíme. Placičky by měly bý silné přibližně 1-1,5 cm. Smažíme je dozlatova až zlatohněda z každé strany asi 2-3 minuty.
- 4Placičky podáváme hned teplé se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.