Italské špagety
50 min.
Ingredience
- 2lžíceBazalka
- 200gramůSýr Parmezán
- Omáčka
- Těstoviny
- 3litryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 450gramůTěstoviny Spaghettini
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
25 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Očistíme česnek a drobně ho pokrájíme, rajčata omyjeme, spaříme vařící vodou, poté je v sítu promyjeme pod studenou vodou, oloupeme je a nakrájíme na osminky. V pánvi na rozpáleném oleji si orestujeme česnek (1-2 minuty),přidáme rajčata, ochutíme je solí, pepřem a cukrem. Promícháme a pod pokličkou je dusíme 10-15 minut.
- 2Občas rajčata promícháme, dusíme tak dlouho, až se z nich odpaří voda a rajčata zhoustnou, podle chuti dosolíme.
- 3Ve velkém hrni si přivedeme k varu asi 2,5-3 litry vody se solí. Italské špagety uvaříme podle návodu na skus. Scedíme je a smícháme s omáčkou.
- 4Na talíři je posypeme nastrouhaným kvalitním sýrem, ozdobíme několika lístky bazalky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.