Italské straccetti s bylinkami
25 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 3kusyŠalotka
- 60gramůBylinky čerstvé - svazek
- 90mililitrůOlej olivový
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
29 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
508 mg
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Řízky osušíme papírovou utěrkou, lehce naklepeme a nakrájíme na 1 cm široké proužky. Předehřejeme troubu na 60 °C. Šalotku a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, bylinky omyjeme a osušíme a lístky nasekáme nahrubo.
- 2Rozehřejeme velkou pánev a pak na ní rozpálíme olej. Proužky masa zprudka smažíme 4-5 min., vyndáme a v troubě udržujeme teplé. Podusíme šalotku, česnek a bylinky na oleji v pánvi 2-3 minuty. Přilijeme fond a za vysoké teploty necháme chvilku vyvařit. Proužky masa dáme opět do omáčky, ochutíme solí a pepřem a necháme jednou přejít varem. Pánev odstavíme a straccetti necháme přikryté 3-4 minuty dojít.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.