Italské sýrové koláčky s pestem

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
61 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku se špetkou soli, přidáme máslo a vypracujeme drobenku. Přilijeme 2 lžíce vody a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
  • 2
    Připravené těsto na pracovní desce rozválíme na plát silný asi 3mm. Kulatým tvořítkem o průměru 10cm vykrojíme z těsta 12 koleček. Okraje ohneme a vytvoříme lem.
  • 3
    Připravené košíčky urovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je bazalkovým pestem a postupně naplníme oloupanými, semínek zbavenými a nadrobno nakrájenými rajčaty, nasekaným česnekem, rozčtvrcenými olivami a nastrouhanou mozzarellou. Povrch posypeme nastrouhaným parmezánem a oreganem.
  • 4
    Košíčky pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 20-30 minut.
  • 5
    Koláčky můžeme podávat teplé nebo studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 19. 1. 2015
Vypadá to zajímavě . Až budu mít čas tak to skusím .:-)