Italské sýrové koláčky s pestem
60 min.
Ingredience
- 90gramůPesto
- 250gramůRajčata
- 9kusůOlivy černé
- 125gramůMozzarella
- 2lžíceSýr Parmezán
- 1lžičkaOregano
- 2stroužkyČesnek
- Těsto
- 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 2lžíceVoda pitná
- 90gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
61 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku se špetkou soli, přidáme máslo a vypracujeme drobenku. Přilijeme 2 lžíce vody a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
- 2Připravené těsto na pracovní desce rozválíme na plát silný asi 3mm. Kulatým tvořítkem o průměru 10cm vykrojíme z těsta 12 koleček. Okraje ohneme a vytvoříme lem.
- 3Připravené košíčky urovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je bazalkovým pestem a postupně naplníme oloupanými, semínek zbavenými a nadrobno nakrájenými rajčaty, nasekaným česnekem, rozčtvrcenými olivami a nastrouhanou mozzarellou. Povrch posypeme nastrouhaným parmezánem a oreganem.
- 4Košíčky pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 20-30 minut.
- 5Koláčky můžeme podávat teplé nebo studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 19. 1. 2015
Vypadá to zajímavě . Až budu mít čas tak to skusím .:-)