Italské telecí kotlety
30 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí pečeně
- 2lžičkyCitronová kůra
- 1lžíceTymián čerstvý
- 200gramůLilek
- 50mililitrůVíno červené
- 100gramůRajčata
- 1lžíceBazalka
- 5gramůPepř černý mletý
- 6stroužkůČesnek
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
27 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme olej a vložíme telecí maso, přisypeme citronovou kůru, stroužky česneku a tymián a maso z každé strany osmažíme. Potom kotlety a česnek vyjmeme z pánve, udržujeme v teple.
- 2V pánvi rozpálíme zbytek oleje a během 3 minut v něm zprudka osmažíme lilek. Přilijeme víno, přisypeme rajčata a bazalku a dusíme ještě 3 minuty, nebo dokud není měkký. Opepříme.
- 3Telecí kotlety rozdělíme na talíře a podáváme je s česnekem a lilkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.