Italské těstoviny alla arabiata

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci s osolenou vodou uvaříme italské těstoviny (concilie) podle návodu na sáčku. Uvařené těstoviny scedíme. Rajčata omyjeme, nakrájíme na kousky, papriku na malé kostičky. Cibuli s česnekem oloupeme a jemně rozkrájíme, olivy krájíme na tenká kolečka. Parmezán nastrouháme na středně jemném struhadle.
  • 2
    Do mísy vložíme připravená rajčata, přidáme česnek, vše ponorným mixérem rozmixujeme. Ve velké pánvi rozpálíme olej, zpěníme cibuli, přisypeme nakrájené papriky, vmícháme rozmixovaná rajčata. Směs přiklopíme poklicí, na slabém ohni povaříme. Do uvařené směsi přidáme olivy, můžeme přilít olivový nálev, podle vlastní chutí ochutit nasekanou chilli papričkou a solí. Nakonec vmícháme připravené těstoviny, nastrouhaný sýr, dobře nad ohněm promícháme a odstavíme ze sporáku.
  • 3
    Hotové jídlo rozdělíme na jednotlivé porce, které ihned podáváme na stůl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.