Italské těstoviny alla arabiata
40 min.
Ingredience
- 120gramůTěstoviny Conchiglie
- 3litryVoda pitná
- 60gramůRajčata
- 10gramůOlivy zelené
- 15gramůOlivy černé
- 1kusPaprika červená
- 3stroužkyČesnek
- 20gramůSýr Parmezán
- 2lžíceOlej olivový
- 2špetkyChilli paprička zelená
- 1lžičkaSůl
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vodou uvaříme italské těstoviny (concilie) podle návodu na sáčku. Uvařené těstoviny scedíme. Rajčata omyjeme, nakrájíme na kousky, papriku na malé kostičky. Cibuli s česnekem oloupeme a jemně rozkrájíme, olivy krájíme na tenká kolečka. Parmezán nastrouháme na středně jemném struhadle.
- 2Do mísy vložíme připravená rajčata, přidáme česnek, vše ponorným mixérem rozmixujeme. Ve velké pánvi rozpálíme olej, zpěníme cibuli, přisypeme nakrájené papriky, vmícháme rozmixovaná rajčata. Směs přiklopíme poklicí, na slabém ohni povaříme. Do uvařené směsi přidáme olivy, můžeme přilít olivový nálev, podle vlastní chutí ochutit nasekanou chilli papričkou a solí. Nakonec vmícháme připravené těstoviny, nastrouhaný sýr, dobře nad ohněm promícháme a odstavíme ze sporáku.
- 3Hotové jídlo rozdělíme na jednotlivé porce, které ihned podáváme na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.