Italské velké koláče s olivami, sýrem a sušenými rajčaty
50 min.
Ingredience
- Druhá náplň
- Na potření
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžíceOlej česnekový
- První náplň
- 1hrstOlivy černé
- 60gramůRajčata sušená sterilovaná
- Těsto
- 2špetkySůl
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceDroždí sušené
- 300mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
12 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku smíchanou se solí, pak přidáme sušené kvasnice a cukrem. Do mouky budeme postupně přilívat vlahou vodu, kterou zapracujeme vařečkou.
- 2Těsto důkladně zpracujeme, až bude hladké, vláčné a nebude se lepit. Zakryjeme ho utěrkou a dáme na chladnější místo. Necháme ho pomalu kynout do druhého dne.
- 3Druhý den před pečením si předehřejeme troubu na 180°C. Plech si vyložíme pečícím papírem. Připravíme dvě náplně.
- 4První náplň: do mísy dáme černé olivy bez pecek a na nudličky pokrájená sušená rajčata. Několik oliv a kousky račat si odložíme na ozdobu.
- 5Druhá náplň: tvrdý sýr a šunku nakrájíme na kostičky. Přidáme k nim na proužky nakrájené sušené rajče. Přibližně 1/3 kostiček sýru odložíme na ozdobu.
- 6Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme ho na čtyři díly, z každého vypracujeme menší bochánek. Každý bochánek rozválíme na placku vysokou 1-1.5cm. Do středu 2 placek poklademe připravené olivy s rajčaty, okraje těsta k sobě spojíme a znovu si vytvoříme bochánky ve tvaru velkých koláčů. Koláče dáme na připravený plech, potřeme je olivovým olejem, ozdobíme kousky račat a olivami.
- 7Pak si rozválíme další dva bochánky na placky, vložíme do nich druhou náplň. Okraje bochánků k sobě důkladně přilepíme, vytvoříme koláče a přidáme je na plech. Povrch těchto dvou koláčů potřeme česnekovým olejem a posypeme nakrájeným sýrem.
- 8Plech se čtyřmi koláči vložíme do předehřáté trouby. Pečeme je přibližně 20-25 minut dozlatova.
- 9Vychladlé koláče rozkrájíme na poloviny a podáváme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.