Italský cibulový koláč
60 min.
Ingredience
- 150mililitrůMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 40gramůDroždí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kilogramCibule
- 150gramůSlanina vepřová
- 4kusyRajčata
- 250gramůZakysaná smetana
- 1špetkaTymián sušený
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 2špetkySůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
38 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku a smícháme ji s droždím a vlažným mlékem. Dále přidáme špetku soli a na plátky nakrájené máslo. Těsto pořádně promícháme. Mísu zakryjeme a dáme na teplé místo kynout cca na 30 minut.
- 2Zatímco kyne těsto, nakrájíme cibuli a rajčata na kolečka, slaninu na kostičky. Slaninu dáme na pánev a rozpustíme ji, přidáme cibuli a pět minut necháme na pánvi.
- 3Dále si připravíme směs na zalití. Smícháme smetanu, tymián a vejce. Přidáme špetku soli, pepře a nadrcený česnek. Vše důkladně promícháme na hladký krém.
- 4Vykynuté těsto rozválíme na plechu a rozložíme na něj cibuli se slaninou. Zalijeme smetanovou omáčkou a dáme do trouby na 30 minut při teplotě 180 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.