Italský cibulový koláč

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
38 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku a smícháme ji s droždím a vlažným mlékem. Dále přidáme špetku soli a na plátky nakrájené máslo. Těsto pořádně promícháme. Mísu zakryjeme a dáme na teplé místo kynout cca na 30 minut.
  • 2
    Zatímco kyne těsto, nakrájíme cibuli a rajčata na kolečka, slaninu na kostičky. Slaninu dáme na pánev a rozpustíme ji, přidáme cibuli a pět minut necháme na pánvi.
  • 3
    Dále si připravíme směs na zalití. Smícháme smetanu, tymián a vejce. Přidáme špetku soli, pepře a nadrcený česnek. Vše důkladně promícháme na hladký krém.
  • 4
    Vykynuté těsto rozválíme na plechu a rozložíme na něj cibuli se slaninou. Zalijeme smetanovou omáčkou a dáme do trouby na 30 minut při teplotě 180 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.