Italský koláč z brambor

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
33 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí rozdrobíme do hrnku, posypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem.
  • 2
    Zaprášíme hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme.
  • 4
    Přidáme mouku, vejce, sůl a pepř.
  • 5
    Promícháme a přilijeme vzešlý kvásek.
  • 6
    Sýr nakrájíme na kostky a zpracujeme do těsta s tymiánem.
  • 7
    Poté dáme těsto kynout.
  • 8
    Do pekáče dáme vykynuté těsto, potřeme ho rozšlehaným vejcem a poklademe olivami nakrájenými na kolečka.
  • 9
    Vložíme do trouby a pečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.