Italský rýžový dort

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1084 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
44 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
12 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky zbavené semen a bílých žeber nakrájíme na kostičky. Jemně nasekáme cibuli.
  • 2
    V hrnci zahřejeme 1 polévkovou lžíci oleje a osmahneme na něm papriku s cibulí. Přidáme rýži a za stálého míchání necháme zesklovatět.
  • 3
    Zalijeme horkým vývarem, při mírné teplotě dusíme asi 25 minut. Rýže musí vsáknout veškerou tekutinu. Poté necháme částečně vychladnout.
  • 4
    Omyté a osušené krůtí plátky nakrájíme na kostičky. V pánvi zahřejeme zbylý olej a kostičky masa na něm opečeme. Podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme paprikou.
  • 5
    Nastrouháme parmezán a na tenké plátky nakrájíme rajčata. Promícháme vejce, créme fraiche a polovinu parmezánu a vmícháme do rýže.
  • 6
    Dortovou formu vymažeme máslem, naplníme ji připravenou rýžovou směsí, uhladíme, obložíme plátky rajčat, zasypeme zbylým sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.
  • 7
    Pokrm podáváme ozdobený nasekanou bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.