Italský rýžový dort
70 min.
Ingredience
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1kusCibule
- 3lžíceOlej olivový
- 500gramůRýže neloupaná (Natural)
- 1litrVývar zeleninový
- 2plátkyKrůtí prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 200gramůSýr Parmezán
- 3kusyRajčata
- 4kusyVejce slepičí
- 150gramůCréme fraiche
- 2lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1084 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
44 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
12 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Papriky zbavené semen a bílých žeber nakrájíme na kostičky. Jemně nasekáme cibuli.
- 2V hrnci zahřejeme 1 polévkovou lžíci oleje a osmahneme na něm papriku s cibulí. Přidáme rýži a za stálého míchání necháme zesklovatět.
- 3Zalijeme horkým vývarem, při mírné teplotě dusíme asi 25 minut. Rýže musí vsáknout veškerou tekutinu. Poté necháme částečně vychladnout.
- 4Omyté a osušené krůtí plátky nakrájíme na kostičky. V pánvi zahřejeme zbylý olej a kostičky masa na něm opečeme. Podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme paprikou.
- 5Nastrouháme parmezán a na tenké plátky nakrájíme rajčata. Promícháme vejce, créme fraiche a polovinu parmezánu a vmícháme do rýže.
- 6Dortovou formu vymažeme máslem, naplníme ji připravenou rýžovou směsí, uhladíme, obložíme plátky rajčat, zasypeme zbylým sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.
- 7Pokrm podáváme ozdobený nasekanou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.