Italský salát s kuřecím masem
40 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 3lžíceOlej olivový
- 2krajíceChléb toastový
- 1kusCitrony
- 1kusSalát římský
- 250gramůRajčata Cherry
- 150gramůŽampiony čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
20 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytá kuřecí prsa osušíme a opékáme je na másle po každé straně asi 10 minut. Poté je osolíme, opepříme, vyjmeme a udržujeme teplé.
- 2Ve výpeku osmahneme na kostičky pokrájený chléb a oloupaný, nasekaný česnek. Vyjmeme a necháme stranou.
- 3Z omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Smícháme se solí, pepřem a cukrem, nakonec zašleháme olej.
- 4Omytý salát natrháme na kousky. Omytá rajčata rozpůlíme, očištěné žampiony rozkrájíme na plátky. Vše rozdělíme na 4 talíře, pokapeme zálivkou a posypeme smaženým chlebem. Řízky nakrájíme na plátky a upravíme na salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.