Italský sendvič
15 min.
Ingredience
- 200gramůCiabatta
- 250gramůMozzarella
- 160gramůRajčata
- 80gramůRukola
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 4gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůBazalka
- 80gramůŠunka parmská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Malé bagetky ciabatty rozkrojíme napůl, omytá rajčata nakrájíme na kolečka, mozzarellu na plátky, česnek prolisujeme, bazalku posekáme najemno, parmskou šunku nakrájíme na tenké plátečky.
- 2V misce smícháme česnek, olej, citronovou šťávu, sůl, pepř, bazalku, promícháme a vzniklou směsí potřeme plátky mozzarelly. Spodní část ciabatt poklademe listy rukoly a kolečky rajčat, na ně upravíme plátky parmské šunky a plátky mozzarelly, přiklopíme vrchní částí ciabatt, trochu přimáčkneme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.