Italský vrstvený dort
70 min.
Ingredience
- Náplň
- Těsto
- 300gramůMouka pšeničná celozrnná
- 250mililitrůVoda pitná
- 50lžicOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1kostkaDroždí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
748 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
60 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, do které uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme olivový olej, špetku soli, citronovou šťávu, vlažnou vodu a vypracujeme hladké těsto. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme ho na teplém místě asi 1 hodinu kynout.
- 2Vykynuté těsto rozdělíme na 6 stejných porcí a z každé porce vyválíme kulatou placku. Těsto zakryjeme, aby nevyschlo.
- 3Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a podusíme na něm omytý a očištěný špenát, přimícháme česnek, osolíme a opepříme.
- 4Rajčata omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Vlašské ořechy nasekáme. Čedar nastrouháme.
- 5Jednu placku těsta vložíme do vymazané dortové formy, potřeme ji olivovým olejem, posypeme čedarem a vlašskými ořechy.
- 6Poklademe vrstvou špenátu a zakryjeme plátky rajčat. Druhou vrstvu těsta potřeme olivovým olejem a položíme ji na plátky rajčat.
- 7První dvě vrstvy pečeme v předehřáté troubě na 230 stupňů Celsia asi 10 minut.
- 8Formu vyjeme z trouby a stejným způsobem střídáme další dvě vrstvy, poté dáme dort opět na 10 minut do trouby.
- 9Nakonec to samé opakujeme s posledními dvěma vrstvami. Horní vrstvu posypeme nastrouhaným čedarem a posypeme vlašskými ořechy. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.