Italský vrstvený dort

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
748 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
60 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme mouku, do které uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme olivový olej, špetku soli, citronovou šťávu, vlažnou vodu a vypracujeme hladké těsto. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme ho na teplém místě asi 1 hodinu kynout.
  • 2
    Vykynuté těsto rozdělíme na 6 stejných porcí a z každé porce vyválíme kulatou placku. Těsto zakryjeme, aby nevyschlo.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a podusíme na něm omytý a očištěný špenát, přimícháme česnek, osolíme a opepříme.
  • 4
    Rajčata omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Vlašské ořechy nasekáme. Čedar nastrouháme.
  • 5
    Jednu placku těsta vložíme do vymazané dortové formy, potřeme ji olivovým olejem, posypeme čedarem a vlašskými ořechy.
  • 6
    Poklademe vrstvou špenátu a zakryjeme plátky rajčat. Druhou vrstvu těsta potřeme olivovým olejem a položíme ji na plátky rajčat.
  • 7
    První dvě vrstvy pečeme v předehřáté troubě na 230 stupňů Celsia asi 10 minut.
  • 8
    Formu vyjeme z trouby a stejným způsobem střídáme další dvě vrstvy, poté dáme dort opět na 10 minut do trouby.
  • 9
    Nakonec to samé opakujeme s posledními dvěma vrstvami. Horní vrstvu posypeme nastrouhaným čedarem a posypeme vlašskými ořechy. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.