Italský zaječí salát
90 min.
Ingredience
- 400gramůZelenina kořenová
- 1500gramůKráličí maso
- 5gramůSůl
- 100mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 200mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
995 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
71 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
668 mg
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky. Králičí stehna vložíme do 1,5 l vody. Přidáme kořenovou zeleninu a přivedeme k varu.
- 2Důkladně osolíme, na středním ohni vaříme bez pokličky asi 1 hodinu. Občas sebereme pěnu. Měkké maso ve necháme vývaru zchladnout. Vychladlé maso vyjmeme, necháme okapat. Vykostíme ho a nadrobno nakrájíme.
- 3Citronovou šťávu vymačkáme do velké misky. Šalvěj omyjeme, otřepáním osušíme, nakrájíme na nudličky a přidáme do misky. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme ke směsi. Vmícháme olej a maso. Vše pečlivě promícháme a necháme přes noc uležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.