Jablečné čatní s fíky
65 min.
Ingredience
- 750gramůJablka
- 1kusCibule
- 500gramůBrusinky
- 250gramůFíky sušené
- 2lžícePomerančová kůra
- 4lžícePomerančová šťáva
- 400gramůCukr krupice
- 1lžičkaZázvor mletý
- 500mililitrůOcet vinný
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
7 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Připravíme kastrol a vložíme do něj omytá, očištěná a na kostičky nakrájená jablka, cibuli, fíky a brusinky. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu.
- 2Nakonec přidáme cukr, hřebíček, zázvor, skořici, pepř, sůl, ocet, vše promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme asi 50 minut.
- 3Hotovým čatní naplníme čisté zavařovací sklenice a vzduchotěsně je uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.