Jablečný dip s octem balsamico

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
17 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
550 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tyčovým mixérem rozmixujeme lžíci jablečného želé s balsamicovým octem, 1/2 lžičky ostré hořčice, otrhanými lístky ze svazku bazalky, 1 zralým rajčetem a 2 špetkami soli. Do rozmixované směsi postupně přiléváme 100 ml olivového oleje, přisolíme, připepříme.
  • 2
    Jablečné želé - snítky čerstvého tymiánu opláchneme, do sucha vytřepeme a svážeme kuchyňskou nití. Jablečnou šťávu, ocet balsamico, želírovací cukr a svázaný tymián vaříme ve větším hrnci, za neustálého míchání, na silném ohni 4 minuty. Hrnec odstavíme z ohně a vyjmeme svázaný tymián.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.