Jablečný závin z bramborového těsta

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a umeleme.
  • 2
    Strouhanku usmažíme na másle, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky.
  • 3
    Na válu smícháme brambory, sůl, kypřící prášek, změklý tuk a vejce. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého rozválíme tři placky.
  • 4
    Placky posypeme strouhankou, jablky, ustrouhanou citronovou kůrou, skořicí a cukrem. Záviny zabalíme, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.