Jablečný závin z bramborového těsta
75 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 300gramůBrambory
- 1kusVejce slepičí
- 8lžicStrouhanka
- 3lžíceMáslo čerstvé
- Na náplň
- 1,5kilogramyJablka
- 1lžíceSkořice mletá
- 3lžičkyCitronová kůra
- 3lžíceCukr krupice
- Na potření
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a umeleme.
- 2Strouhanku usmažíme na másle, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky.
- 3Na válu smícháme brambory, sůl, kypřící prášek, změklý tuk a vejce. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého rozválíme tři placky.
- 4Placky posypeme strouhankou, jablky, ustrouhanou citronovou kůrou, skořicí a cukrem. Záviny zabalíme, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.