Jablka plněná masem
55 min.
Ingredience
- 300gramůMaso mleté - mix
- 1kusCibule
- 30mililitrůOlej olivový
- 30gramůPetržel - nať
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrVývar zeleninový
- 2decilitryVíno bílé
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůHrozinky
- 50gramůMáslo čerstvé
- 700gramůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
117 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Na oleji osmahneme cibuli nadrobno a nasekanou petrželku, přidáme mleté maso a 5 minut orestujeme společně. Zaprášíme moukou, zalijeme vínem a vývarem, osolíme, opepříme, přidáme hrozinky a na mírném ohni podusíme 5 minut.
- 2Zatím oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a opatrně vydlabeme dužninu. Naskládáme do lžící másla vymazaného pekáče, naplníme masovou směsí, poklademe kousky másla a ve středně vyhřáté troubě pečeme 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.