Jablka plněná mletým masem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a část dužiny, aby jablka zůstala celá, zakapeme je citronovou šťávou. Do každého jablka vložíme plátek šunky.
  • 2
    Maso jemně umeleme se zbylou šunkou, promícháme s vejcem, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Směsí naplníme jablka, povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 3
    Jablka urovnáme do zapékací mísy s rozehřátým máslem, podlijeme vínem a zapečeme ve vyhřáté troubě, až sýr zrůžoví.
  • 4
    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 20. 7. 2017
Jablka plněná mletým masem
To zní zajímavě