Jablka plněná mletým masem
45 min.
Ingredience
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1,5decilitryVíno bílé
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůHovězí maso vařené
- 4lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůŠunka dušená
- 4kusyJablka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a část dužiny, aby jablka zůstala celá, zakapeme je citronovou šťávou. Do každého jablka vložíme plátek šunky.
- 2Maso jemně umeleme se zbylou šunkou, promícháme s vejcem, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Směsí naplníme jablka, povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
- 3Jablka urovnáme do zapékací mísy s rozehřátým máslem, podlijeme vínem a zapečeme ve vyhřáté troubě, až sýr zrůžoví.
- 4Podáváme jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 20. 7. 2017
Jablka plněná mletým masem
To zní zajímavě