Jablkový salát se sýrem a majonézou
15 min.
Ingredience
- 200gramůJablka
- 200gramůSýr Gouda 45%
- 150gramůŠunka parmská
- 1špetkaSůl
- 20gramůPetržel - nať
- 4mililitryPomerančová šťáva
- Zálivka
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůMajonéza
- 2mililitryCitronová šťáva
- 0,5lžičkaChilli omáčka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
778 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme pikantní majonézu. Do misky dáme majonézu, smetanu, citronovou šťávu a podle chutě chilli omáčku. Vše dobře promícháme a v lednici necháme proležet.
- 2Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké pásky, které dáme do misky. Přidáme na stejné proužky nakrájený sýr a šunku. Pokapeme pomerančovou šťávou, posypeme nasekanou petrželovou natí, dochutíme solí a promícháme. Misku se salátem dáme do lednice dobře vychladit. Následovně salát porcujeme do salátových misek. Každou porci přelijeme ostrou majonézou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.