Jahelník bez cukru
110 min.
Ingredience
- 150gramůJáhly - loupané proso
- 750mililitrůMléko sójové
- 30gramůOves Milk - sušený ovesný nápoj
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 80gramůMeruňky
- 1špetkaSůl
- 1lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jáhly v sítku spaříme horkou vodou, nasypeme do hrnce, podlijeme sójovým mlékem a přivedeme k varu. Přidáme špetku soli a vaříme 20 minut, během varu jáhly občas promícháme.
- 2Do hrnce přimícháme sušené mléko, olej, skořici a meruňky, nakrájené na malé kousíčky. Těsto necháme vychladnout. Z bílků vyšleháme sníh a spolu se žloutky zlehka zapracujeme do těsta.
- 3Dortovou formu nebo pekáček vymastíme olejem a vysypeme kukuřičnou strouhankou. Vlijeme těsto a při mírné teplotě pečeme v troubě 60 minut.
- 4Upečený jahelník nakrájíme na řezy a podáváme jako moučník.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.