Jahelník bez cukru

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jáhly v sítku spaříme horkou vodou, nasypeme do hrnce, podlijeme sójovým mlékem a přivedeme k varu. Přidáme špetku soli a vaříme 20 minut, během varu jáhly občas promícháme.
  • 2
    Do hrnce přimícháme sušené mléko, olej, skořici a meruňky, nakrájené na malé kousíčky. Těsto necháme vychladnout. Z bílků vyšleháme sníh a spolu se žloutky zlehka zapracujeme do těsta.
  • 3
    Dortovou formu nebo pekáček vymastíme olejem a vysypeme kukuřičnou strouhankou. Vlijeme těsto a při mírné teplotě pečeme v troubě 60 minut.
  • 4
    Upečený jahelník nakrájíme na řezy a podáváme jako moučník.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.