Jahelník s čerstvým ovocem
35 min.
Ingredience
- 200gramůJáhly - loupané proso
- 1špetkaSůl
- 3kusyBanány
- 100gramůHrozinky
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaAnýz mletý
- 100gramůSlunečnice - semena
- 0,5litrZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
41 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
11 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Do půl litru vroucí osolené vody vložíme jáhly a mírným varem vaříme 20 minut. Uvařené necháme okapat.
- 2Oloupané banány nakrájíme na kolečka, smícháme se smetanou, rozinkami, okořeníme anýzem a hřebíčkem.
- 3Na pánvi orestujeme slunečnicová semínka bez tuku.
- 4Uvařené jáhly smícháme s banánovou směsí, naservírujeme na talíř a posypeme slunečnicovými semínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.