Jahelník zapečený s tvarohem

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
806 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
44 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
6 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme jáhly. Třikrát je prolijeme horkou vodou a potom je vsypeme do studeného mléka. Do mléka přidáme máslo, špetku soli, cukru a mícháme a vaříme asi 15 minut, až nám vznikne kaše. Když je kaše hotová, vmícháme dovnitř žloutky a pokrájené sušené švestky. Kaši vyklopíme a rozetřeme do vymazaného pekáčku. Na to poklademe tvaroh smíchaný s bílkovým sněhem. Na vrch vše posypeme ořechy, pokapeme medem a jáhelník krátce zapečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.