Jáhlová kaše s akátovým medem a tykví
33 min.
Ingredience
- Jáhlová kaše
- 200gramůJáhly - loupané proso
- 630mililitrůMléko polotučné
- 4lžíceMed akátový
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- Na dochucení kaše
- 4lžíceOřechy vlašské
- 2lžíceHrozinky
- Pyré z tykve
- 3lžíceVoda pitná
- 150gramůTykev
- 1špetkaSůl
- 2kusyHřebíček
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
845 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
34 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
13 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Malou omytou a osušenou tykev rozkrojíme, vydlabeme lžicí semínka, potřebnou část tykve pokrájíme na kostky a dáme ji do rendlíku. Podlijeme ji troškou vody, přidáme špetku soli, hřebíček a dýni podusíme doměkka přiližně 8 minut. Poté ji scedíme, necháme odkapat, dáme ji do mísy a rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Hrozinky v sítu doře promyjeme a necháme odkapat.
- 2Uvaříme si jáhlovou kaši: jáhly nejdříve velmi dobře několikrát promyjeme v horké vodě, abychom je zbavili jejich hořkosti. Pak je dáme do rendlíku, přilijeme mléko v poměru 1:3 a přivedeme k varu. Vaříme docela prudce asi 8-10 minut (dáváme pozor, aby mléko nevykypělo), poté plotýnku vypneme a jáhly necháme dojít dalších 10 minut. Jakmile vstřebají všechno mléko, přimícháme k nim med, dýňové pyré a skořici.
- 3Na talíře dáme jáhlovou kaši, posypeme ji ořechy, hrozinkami a teplou hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.