Jáhlová se sušenými houbami
0 min.

Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 1250mililitrůVoda pitná
- 80gramůJáhly - loupané proso
- 60gramůTuk
- 20gramůHouby sušené
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaSůl
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1051 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
64 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 mg
Postup přípravy
- 1Houby vypereme a zalijeme vodou, necháme min. jednu hodinu máčet.
- 2Přebrané a vyprané jáhly spaříme, scedíme a osmahneme na polovině tuku. Přilijeme vodu, namočené rozsekané houby, kmín, sůl a dáme vařit.
- 3Připravíme si zlatavou jíšku ze zbylého tuku a mouky.
- 4Zahustíme polévku a vaříme ještě 10 minut.
- 5Posypeme jemně nakrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.