Jáhlové knedlíky
60 min.
Ingredience
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 0,25kilogramJáhly - loupané proso
- 4lžíceCukr krupice
- 4kusyBrambory
- 1lžíceKrupice dětská
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5litrMléko polotučné
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
7 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Spaříme jáhly, scedíme a v mléce uvaříme doměkka a osladíme.
- 24 brambory uvaříme a nastrouháme, přidáme jáhly, 2 žloutky, lžíci másla a hrubou mouku s dětskou krupicí.
- 3Vyšlehaný sníh ze dvou bílků vmícháme a tvoříme knedlíčky, které vaříme v osolené vodě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.