Jáhlové knedlíky s perníkem

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
31 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jáhly v sítu promyjeme 1 litrem vařící vody. Dáme je do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme sůl a pomalu za častého míchání uvaříme hustou kaši.
  • 2
    V míse si utřeme měkké máslo (30 g) s vejci do pěny. Přimícháme postupně jáhlovou kaši a postupně přimícháváme po lžících polohrubou mouku. Dáme ji tolik, až nám vznikne tuhé těsto. Z těsta odkrajujeme lžící těsto, z kterého vytvoříme malé knedlíčky. Odkládáme je na pomoučený vál.
  • 3
    V hrnci si uvaříme 2,5 litru vody s lžičkou soli. Knedlíčky hážeme opatrně do vařící vody, promícháme a vaříme je přibližně 5 minut. Po 5 minutách vyjmeme jeden knedlíček, rozkrojíme a tak zjistíme, jestli je dostatečně uvařený.
  • 4
    Uvařené knedlíčky vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme na talíře, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou, nastrouhaným perníkem, rozdrobíme na každou porci vrchovatou lžíci tvrdého tvarohu a přelijeme každou porci 2 lžícemi rozpuštěného másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.