Jáhlové ovocné knedlíky kominíčci

30 min.
Evropa
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
991 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
31 g
Sacharidy
159 g
Vláknina
24 g
Cukr
55 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jáhly spaříme horkou vodou, dáme do hrnce, zalijeme sojovým mlékem a vaříme doměkka. Po vychladnutí jáhly i s mlékem vlijeme do větší mísy.
  • 2
    Přidáme uvařené, vychladlé brambory, špetku soli, vejce a zasypeme kukuřičnou moukou. Vypracujeme rukama hladké těsto.
  • 3
    Vyválíme podlouhlou šišku, kterou nožem nakrájíme na stejné kousky.
  • 4
    Do každého kousku zabalíme jednu vypeckovanou meruňku a rukama uválíme dokulata. Naplněné knedlíky ještě obalíme v kukuřičné mouce. Vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut.
  • 5
    Hotové knedlíky ihned obalujeme v rozemletém máku. Na talíři můžeme dosladit medem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.