Jáhlové rizoto

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
22 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
16 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do rendlíku vložíme omytá kuřecí prsa, přidáme (sůl 0.5 lžičky), hřebíček, očištěnou cibuli a kmín. Přilijeme 5 dl vody a pod pokličkou maso uvaříme doměkka. Vaříme přibližně 35-40 minut.
  • 2
    Mezitím jáhly spaříme 1 litrem vařící vody. Potom je dáme do hrnce s lžičkou soli, zalijeme je 5 dl vody a uvaříme doměkka. Vaříme je 35 minut.
  • 3
    Uvařené maso pokrájíme na kousky. Očistíme ještě jednu cibuli, drobně ji pokrájíme a v pánvi zpěníme dozlatova. Sterilovaný hrášek s mrkví a sterilovanou kukuřici scedíme a necháme odkapat.
  • 4
    Jáhly dáme do mísy, přidáme k nim maso, přidáme k nim odkapanou zeleninu, zpěněnou cibuli, pepř, Vegetu a vše dobře promícháme. Dochutíme podle chuti solí.
  • 5
    Směs dáme do pekáče vymaštěného olejem. Povrch rizota posypeme strouhaným sýrem a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct.
  • 6
    Pečeme 20 minut při 200°C dozlatova.
  • 7
    Rizoto rozdělíme na talíře a ke každé porci dáme 2 ks sladkokyselých okurek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.