Jáhlové rizoto
85 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 2lžičkySůl
- 2kusyHřebíček
- 2kusyCibule
- 1lžičkaKmín celý
- 200gramůJáhly - loupané proso
- 1,1litryVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůMrkev sterilovaná
- 100gramůKukuřice sladká v nálevu
- 1lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaVegeta bylinková
- 8kusůOkurky nakládané
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
22 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
16 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku vložíme omytá kuřecí prsa, přidáme (sůl 0.5 lžičky), hřebíček, očištěnou cibuli a kmín. Přilijeme 5 dl vody a pod pokličkou maso uvaříme doměkka. Vaříme přibližně 35-40 minut.
- 2Mezitím jáhly spaříme 1 litrem vařící vody. Potom je dáme do hrnce s lžičkou soli, zalijeme je 5 dl vody a uvaříme doměkka. Vaříme je 35 minut.
- 3Uvařené maso pokrájíme na kousky. Očistíme ještě jednu cibuli, drobně ji pokrájíme a v pánvi zpěníme dozlatova. Sterilovaný hrášek s mrkví a sterilovanou kukuřici scedíme a necháme odkapat.
- 4Jáhly dáme do mísy, přidáme k nim maso, přidáme k nim odkapanou zeleninu, zpěněnou cibuli, pepř, Vegetu a vše dobře promícháme. Dochutíme podle chuti solí.
- 5Směs dáme do pekáče vymaštěného olejem. Povrch rizota posypeme strouhaným sýrem a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct.
- 6Pečeme 20 minut při 200°C dozlatova.
- 7Rizoto rozdělíme na talíře a ke každé porci dáme 2 ks sladkokyselých okurek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.