Jáhlový nákyp s hříbky a tuňákem
50 min.
Ingredience
- Na vytření pekáčku
- Ostatní suroviny do nákypu
- 150gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 40gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 1lžičkaOmáčka sójová
- Usmažené hříbky
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůHříbky čerstvé
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- Vařené jáhly
- 200gramůJáhly - loupané proso
- 500mililitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
12 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Pekáček vytřeme olejem. Jáhly několikrát po sobě promyjeme v horké vodě, poté vodu slijeme, jáhly dáme do kastrólku, zalijeme čistou vodou v poměru 1:2, přidáme sůl a přivedeme vodu k varu. Pak snížíme teplotu a vaříme je doměkka přibližně 15-20 minut. Troubu si předehřejeme na 180°C.
- 2Mezitím očištěnou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme očištěné, na plátky pokrájené houby, osolíme je, posypeme kmínem a vysmažíme je z vlastní šťávy. Tuňáka ve vlastí šťávě scedíme.
- 3K měkkým jáhlům přidáme nastrouhaný sýr, usmažené houby a tuňáka. Ještě jáhly dochutíme majoránkou, koliandrem, solí, pepřem, sójovou omáčkou a vše dobře promícháme. Jáhlovou směs dáme do pekáčku, zarovnáme a vložíme do předehřáté trouby.
- 4Jáhlový nákyp pečeme 35-40 minut dozlatova. Podáváme teplý i studený. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.