Jáhlový nákyp s meruňkami
50 min.
Ingredience
- 400gramůJáhly - loupané proso
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 500gramůMeruňky
- 150gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 1hrstHrozinky
- 1lžíceStrouhanka
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSkořice mletá
- 1litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1146 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
45 g
Sacharidy
164 g
Vláknina
11 g
Cukr
67 g
Postup přípravy
- 1Z mléka, jáhel a soli uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladit.
- 2Utřeme polovinu másla a cukru spolu s vanilkovým cukrem a žloutky, smícháme s kaší a rozinkami a rozdělíme na poloviny.
- 3Jednu polovinu rozetřeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, poklademe půlkami omytých meruněk a poprášíme skořicí. Přikryjeme druhou polovinou kaše.
- 4Nákyp vložíme do středně vyhřáté trouby a chvíli zapečeme. Potom na nákyp rozetřeme ušlehaný sníh z bílků a dopečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.