Jáhlový nákyp s meruňkami

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1146 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
45 g
Sacharidy
164 g
Vláknina
11 g
Cukr
67 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mléka, jáhel a soli uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladit.
  • 2
    Utřeme polovinu másla a cukru spolu s vanilkovým cukrem a žloutky, smícháme s kaší a rozinkami a rozdělíme na poloviny.
  • 3
    Jednu polovinu rozetřeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, poklademe půlkami omytých meruněk a poprášíme skořicí. Přikryjeme druhou polovinou kaše.
  • 4
    Nákyp vložíme do středně vyhřáté trouby a chvíli zapečeme. Potom na nákyp rozetřeme ušlehaný sníh z bílků a dopečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.